Janina

Blogin takana puuhastelen minä, reilu kolmekymppinen monialainnostuja. Kotona vapaa-ajasta pitävät huolen melkein kolmevuotias lapsi (Kirppu, Kirputin, Kirppulaps ja mitä kaikkee) sekä touhuntäyteiset hedelmäpossuttimet, possuttimet, staffit eli staffordshirenbullterrierit Luumu ja Mooi. Työskentelen käännösalan yrittäjänä kansainvälisillä markkinoilla. Muun vapaa-aikani vietän geokätköillen, juosten, käsitöiden parissa puuhastellen, bloggaillen, kirjoittaen... ja hei - intohimoillen tokoa!

Pitkäaikainen haaveeni toteutui alkuvuodesta 2012, kun hain Luumun kotiin Lontoosta. Koiran kouluttaminen voi vihdoin alkaa! Sillä tiellä ollaan vieläkin - tokoharrastus vei mukanaan sen verran hevisti, että paluuta ei horisontissa ole näkyvissä. Sen lisäksi että vuosien varrella on tullut puuhasteltua tokohommia Luumun ja sittemmin luokseni nuorena aikuisena alkuvuodesta 2016 muuttaneen Mooin kanssa, olen itsekin oppinut ihan  k ä s i t t ä m ä t t ö m ä n  paljon. Toko on ihan parasta aivojumppaa analyyttiselle mutta äkkipikaiselle luonteenlaadulleni, ja taipaleeni kehityksen tiellä jatkuu toivottavasti vielä pitkälle tulevaisuuteen. Onhan mulla tässä parhaat ja ehkä myös viihdyttävimmät opettajat mukana matkassa, kainalossa ja aina valmiina hommissa.

Harrastamisessa parasta on koiran kanssa muodostuva taianomainen suhde. Yhteiset oivallukset, halu toimia vastavuoroisessa yhteistyössä, hurjat leikkihetket, yhteenkuuluvuuden tunne ja tietysti kova työ(moraali) houkuttelevat treenikentälle yhä uudestaan. Aamuvarhaisella ja iltamyöhällä, pikkupakkasessa ja joskus kaatosateellakin. Koska mikään ei kerro sitoutumisesta samalla tavalla kuin kuraiset tassunjäljet ulkoiluhousuissa ja possuttimien remakasti riemusta naurava naama.

Tavoitteellisuus ei tarkoita hampaat irvessä tekemistä tai arvoistaan lepsumista. Päin vastoin. Mitä tavoitteellisemmin treenaamme, sitä enemmän pidämme huolen siitä että on hauskaa. Toki toko on toisaalta myös pikkutarkkaa puurtamista, mutta se on vain jälleen yksi syy keksiä lisää vaihtoehtoisia mieltä virkistäviä treenitapoja. Asenne edellä vaikka sitten sinne puuhun - mieluummin kuitenkin edes metsään, kentälle tai vaikka kisakentälle asti!

Järjestän satunnaisesti tokokursseja ja täsmäkoulutusta Turun alueella. Tärkeintä mulle on toimiva yhteistyö, motivoitunut ja aktiivinen koira sekä arvot tavoitteellisessa koirankoulutuksessa. Tämä on siitä mahtavaa puuhaa, että koskaan ei varmasti tule valmiiksi. Ei koira eikä ohjaaja. Ja tiedättehän... mitä pidempi matka, sitä viihtyisämpi taival.Kesäkuu 2016 
Kesäkuu 2016
**

Tästä meidän menneisiin menoihin.
Loving Luumu -blogin muistavat ovat siis ohjautuneet oikeaan paikkaan. Täällä me edelleen ollaan!